Wednesday, October 28, 2009

Jouw Inrichting En Antieke Stoelen

Antieke stoelen zijn een gewild modeobject voor veel mensen vanwege de geweldige uitstraling. Je kunt je interieur verrijken met vrijwel elke stijl in antieke stoelen. Of je nou gaat voor een stoel met prachtig houtwerk of een meer sobere stijl, het combineert allebei uitstekend. Je interieur kan nu zelfs heel modern zijn en weinig aanpassing nodig hebben als je kiest voor antieke stoelen, omdat modern en oud over het algemeen goed combineren door contrast.

Je kunt antieke stoelen via een antiekwinkel kopen, maar dan betaal je natuurlijk wel de hoofdprijs. Maar als je geen moeite hebt met wat opknapwerkzaamheden is het ook een idee om via andere manieren te proberen antiek meubilair te bemachtigen. Iemand die wij kennen koopt op deze manier tweedehands stoelen via websites en rommelmarkten. Daarna knapt hij ze op en verkoopt ze dan verder. Of je het nu ziet zitten om dit als lucratieve bij bezigheid te doen of dat je zelf je meubels wilt bemachtigen op deze manier, het kan allebei.

Een andere optie die je hebt als je de antieke uitstraling wilt hebben, maar niet de antieke prijs wilt betalen, is meubelen kopen die oud gemaakt zijn. Er zijn hele fabrieken die meubelen maken die al oud van de band komen. Het voelt misschien een beetje vreemd om nieuwe antieke meubelen te kopen, maar tegenwoordig kan het toch echt. Er is ook niks mis mee als je besluit de uitstraling te willen hebben maar niet het bijbehorende prijskaartje te willen betalen.

Vrijwel elk groot meubelmerk biedt nu rustiek of antiek aandoende meubelen aan in nieuwe collecties. Kenners zien misschien dat het geen antiek is, maar een leek ziet het verschil absoluut niet. En omdat niemand het snel zal zien weet jij dat je jezelf een hoop euro's hebt bespaard door voor een rustiek uiterlijk te gaan, zonder de bijbehorende prijzen. Heb je hier geen moreel bezwaar tegen, dan is dit misschien wel de beste optie die je kunt kiezen. Het is de moeite waard om eens na te denken over een antieke of rustieke look, want antieke stoelen passen in vrijwel elk interieur.

No comments:

Post a Comment